Hengitysilman lämmittimet

Jonas tuotteet soveltuvat erityisesti

  • astmaatikoille, keuhko- ja sydänpotilaille ja pakkasallergioista kärsiville
  • kaikille talvilajien harrastajille kuten hiihtäjille, juoksijoille, pyöräilijöille ja ulkona liikkuville, jotka haluavat pitää kiinni liikuntatottumuksistaan myös talvella
  • kylmässä työskenteleville, jotka haluavat suojata keuhkoja ja hengitysteitä kylmältä
  • Lapsille on saatavilla oma malli.

Kylmä sää rasittaa hengitys- ja verenkiertoelimistöä. Kylmä ja raaka ilma altistavat helposti hengitysteiden tulehduksille. Jonas lämmittimet torjuvat tehokkaasti kylmän sään keuhkoille ja hengitysteille aiheuttamia haittoja ja heikentävät koko elimistöön kohdistuvaa rasitusta. Jonas lämmittimien avulla ulkona olosta ja liikunnasta voi nauttia kylmässäkin säässä.

Jonas lämmitin käyttää ihmisen oman uloshengityksen lämpöä sisäänhengitysilman lämmittämiseen ja tasaa näin tehokkaasti hengitysilman lämpötilaeroja. Samalla laite kosteuttaa kylmän ja kuivan pakkasilman elimistölle miellyttävän kosteaksi ja tekee sen helpoksi hengittää. Lämmittimien hengitykselle aiheuttama vastus on niin pieni, ettei sitä käytännössä huomaa.

VTT on mitannut Jonaset suojainyhdistelmän vaikutuksen hengitysilman lämpötilaan. Pakkaslukeman ollessa -20 C on Jonasetin kautta hengitettävä ilma ollut kaikissa mittauksissa keskimäärin yli +20 C. Tutkimusseloste LVI 0545/23.7.1990. Tutkimus kokonaisuudessaan saatavilla valmistajalta.

Terveydenhoidossa käytetään sinistä lämmitintä. Kylmä sää rasittaa erityisesti astmaatikkoja sekä keuhko- tai sydänsairauksista kärsiviä, joille jo vähäisempikin oleskelu kylmässä voivat aiheuttaa ongelmia. Esimerkiksi astmaa sairastaville liikkuminen jo -5C asteen pakkasessa voi rajoittaa ulkoilua. Sepelvaltimotautia sairastaville pakkanen aiheuttaa usein rintakipuja. Lämmitin vähentää kylmän sään aiheuttamia haittoja ja tekee ulkona liikkumisen vaivattomaksi.

Jonas lämmittimet ovat urheilijoille, ulkoilijoille sekä ulkona työskenteleville tehokas ja turvallinen tapa liikkua tai harjoitella alemmissakin lämpötiloissa. Lämmin ilma vähentää ulkoilun ja urheilun rasittavuutta ja pitää koko kehon lämpötasapainoa yllä. Urheillessa tai ulkona työskenneltäessä käytetään yleisimmin valkoista lämmitintä.

Jonaset kauluri-, huppu- tai kaulaliinayhdistelmässä on irrotettava lämmitin, joka on valmistettu iholle miellyttävästä polyeteenivaahdosta ja teräsverkosta. Lämmitin kiinnittyy huomaamattomasti erillisen neulehupun, kaulurin tai kaulaliinan sisäpuolelle. Jonasport pysyy puolestaan tukevasti paikallaan tarranauhan avulla. Lämmitin on muotoiltavissa jokaisen omiin kasvonpiirteisiin soveltuvaksi taivuttamalla kevyesti teräsverkkoa. Silmälasien käyttäjät voivat taivuttaa myös lämmittimen yläosassa olevaa metallikiinnikettä lasien huurtumisen estämiseksi. Lämmittimet ovat helppo puhdistaa käytön jälkeen juoksevan veden alla.