Hengitysilman lämmittimet

Jonas tuotteet soveltuvat erityisesti
-astmaatikoille
-keuhko- ja sydänpotilaille
-pakkasallergioista kärsiville

Kylmä sää rasittaa ihmisen hengitys- ja verenkiertoelimistöä. Hengitysilman lämpiäminen tapahtuu normaalitilassa nenän, suuontelon ja kurkun limakalvojen sekä keuhkojen pinnasta siirtyvän lämmön ansiosta. Tämän vuoksi nämä alueet myös kärsivät hengitettäessä matalissa lämpötiloissa. Rasitus on sitä suurempaa, mitä kiivaammin kylmää ulkoilmaa hengitetään. Kylmä ja raaka ilma altistavat siksi helposti hengitysteiden tulehduksille.

Kylmä sää rasittaa erityisesti astmaatikkoja sekä keuhko- tai sydänsairauksista kärsiviä, joille jo vähäisempikin oleskelu kylmässä voivat aiheuttaa ongelmia. Esimerkiksi astmaa sairastaville liikkuminen jo – 5 C asteen pakkasessa voi rajoittaa ulkoilua. Jonas lämmitin käyttää ihmisen oman uloshengityksen lämpöä sisäänhengitysilman lämmittämiseen ja tasaa näin tehokkaasti hengitysilman lämpötilaeroja. Samalla laite kosteuttaa kylmän ja kuivan pakkasilman elimistölle miellyttävän kosteaksi ja tekee sen helpoksi hengittää. Lämmitin vähentää siksi kylmän sään keuhkoille ja hengitysteille aiheuttamia vaurioita ja koko verenkiertoelimistöön kohdistuvaa rasitusta.

Lämmittimien hengitykselle aiheuttama vastus on niin pieni, ettei sitä käytännössä huomaa. Mittauksissa on todettu lämmittimen aiheuttaman vastuksen olevan noin 1/50 osa ihmisen oman nenäontelon ilman kululle aiheuttamasta vastuksesta.

Jonas tuotteet soveltuvat
-urheilijoille kuten hiihtäjille, juoksijoille, laskettelijoille ym., jotka haluavat harjoitella täysipainoisesti pakkasesta huolimatta
-kaikille talvilajien harrastajille ja ulkona liikkuville, jotka haluavat pitää kiinni liikuntatottumuksistaan myös talvella
-kylmässä työskenteleville, jotka haluavat suojata keuhkoja ja hengitysteitä kylmältä

Jonas lämmittimet ovat urheilijoille, ulkoilijoille sekä ulkona työskenteleville tehokas ja turvallinen tapa liikkua tai harjoitella alemmissakin lämpötiloissa. Lämmin ilma on helppo hengittää ja se vähentää ulkoilun ja urheilun rasittavuutta sekä pitää koko kehon lämpötasapainoa yllä.

Jonas lämmittimien avulla ulkonaolosta ja liikunnasta voi nauttia kylmässäkin säässä. Aktiivivalmennukseen ei myöskään tule kylmän vuoksi katkoja ja suorituskyky tätä kautta heikkene. Monet huippu-urheilijat ovat todenneet, että Jonas on auttanut heitä saavuttamaan harjoituskaudella tuloksia, joita he eivät olisi aikaisemmin kylmyyden vuoksi saavuttaneet. Eri talvilajien harrastajat ovat osallistuneet Jonas tuotteiden tuotekehittelyyn.